Zaden van De Tuinkabouter

TuinkabouterZaden van bloemen, groenten, fruit, kruiden etc. in een kleine verpakking.

 

Ikzelf (Jannie Westdijk) koop mijn zaden bijna altijd bij Tuinkabouter’s zaden. De zaden worden verkocht in een kleine verpakking en kost € 0,35 per zakje.

Er is een groot assortiment aan zaden:

Vaste planten/Eenjarigen/Tweejarigen/ Bollen en knollen/Exoten/Palmen/Wilde planten/Groenten/Fruit/Keukenkruiden/Geneesplanten/Heesters en bomen/Klimplanten/Bijen- en vlinderlokkers.

De Tuinkabouter heeft een leuke website met veel informatie en handige en bruikbare tips.

Je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief:  www.freewebs.com/belevenissen-van-een-tuinkabouter/

Hieronder wat informatie over de Tuinkabouter zelf.

In eigen (en soms ook andermans) tuin en tijdens vakanties heb ik zaad van diverse soorten planten verzameld. Daarnaast krijg ik ze ook vaak van liefhebbers in het buitenland.
Het is mijn streven om zo veel ik kan bij te dragen aan meer biodiversiteit en “vergroening” van ons land. Daarom bied ik -tegen een lager dan gebruikelijke prijs- zaden te koop of te ruil aan. Je vindt ze in mijn webwinkel.

Winkel
De lijst met zaden is erg lang. Om het zoeken te vergemakkelijken is hij dan ook ingedeeld in verschillende deellijsten. Deze kun je zowel vanuit de totaallijst als ook via de links bereiken. Ieder najaar worden nieuwe soorten aan de lijst toegevoegd. Vaste bezoekers kunnen die direct bekijken (zonder eerst weer de hele lijst door te hoeven nemen).

Betalen
Vooralsnog kunnen alleen mensen met een Paypal-account (www.paypal.com) direct via de site bestellen. Heb je zo’n account niet, dan is dat geen enkel probleem want je kunt ook bestellen door me een e-mail te sturen. Wat je zelf het prettigst vindt!

De zaden
De zaden die ik je toestuur zijn goed verpakt en voorzien van zaai-instructies en plantkenmerken. De hoeveelheid is meestal voldoende voor een gemiddeld formaat stads-achtertuin. Van de tropische soorten, die als kuipplant worden gebruikt, krijg je er meestal 1-5.De soorten die in de winkel worden genoemd, zijn de OUDERS van de zaden die ik stuur.

De meeste zaden zijn soortecht, dat wil zeggen: geen doorgekweekte variëteit. Wanneer er achter de soortnaam tussen aanhalingstekens nog een extra naam wordt vermeld, dan zijn de zaden geoogst van een plant die is ontstaan door kruising of veredeling. Hoewel de resultaten die hieruit ontstaan vaak op de ouderplant zullen lijken (het zijn vaak de wat oudere, meer gevestigde variëteiten), is dat nooit helemaal zeker. Je kunt dus voor een verrassing komen staan, maar met een beetje geluk wel één van de leuke soort!

De leeftijd van de zaden ligt tussen één en drie seizoenen. Ze zijn meestal dus niet ouder dan drie jaar. Omdat niet alle zaden uit mijn eigen tuinen komen, kan ik dit niet voor alle soorten garanderen. Overigens betekent een hogere leeftijd niet per definitie dat zaden helemaal niet meer kiemen, maar de kiemkracht loopt wel terug.

Het voornoemde is mede een reden voor de lage prijs van de zaden.

Verzending
Zodra ik je bestelling ontvangen heb, krijg je hiervan een bevestiging. De levertijd bedraagt meestal 1-2 weken. In het hoogseizoen (februari tot en met april) kan dit oplopen tot 3-4 weken. Bestellingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Als je je zaden snel wil ontvangen, loont het de moeite om al in december of januari te bestellen!

Handleiding bij de winkel
Per item wordt, behalve een beschrijving van de plant, nog een aantal kenmerken genoemd. Deze krijg je te zien wanneer je op het plaatje klikt.

Uit en toch thuis!