Vogelpraat van Meester Henk

Mijn lievelingsvogel : Het goudhaantje.

Ik heb hem voor het eerst op Pomona in de winter gezien en ik kende het vogeltje helemaal niet. Hij is zo klein, ik dacht dat het winterkoninkje die hier is afgebeeld het kleinste vogeltje was, maar het goudhaantje is nog kleiner en zo leuk met dat gele streepje op zijn kop. Net of die voor indiaantje gaat spelen.

Er is nog een mooiere variant: het vuurgoudhaantje maar die heb ik nog nooit gezien. De goudhaan zit vaak in naaldbomen en die hebben plenty op pomona. Deze foto is gemaakt in mijn eigen tuin. Sowieso hebben we veel vogels omdat we ook veel verschillende bomen en struiken hebben. De komende tijd ga ik jullie elke keer deelgenoot maken van een waarneming. Maar verder over het goudhaantje. Hij zingt en maakt als roep een soort twiet geluid net als de staartmees die je ook veel ziet op ons dorp.

De Staartmees

De foto van staartmees is gemaakt in de tuin van Ewout en Ted, maar je ziet ze overal vliegen. Meestal in groepjes in tegenstelling tot de Goudhaan die ik vaak alleen zie. Eén keer zag ik kleintjes dus hij zal toch ergens een nestje hebben. Houd me op de hoogte wat u ziet en geef het door. Leuk om te delen met elkaar. Wist u dat Mo van Wilma een ijsvogel heeft gezien. Ook die vliegt af en toe over Pomona Nog genoeg om over te schrijven en te laten zien. Volgende keer iets over de spechten die op Pomona rondvliegen